...kulunut aikaa viime päivityksestä:) Paljon on kaiken moista tapahtunut,kun nyt vaan muistaisi edes osan. Tammisaaren paimennuksen SM-kisoista oli tuomisina Nuorten koirien kisasta Hopeaa Pimun kanssa."Pikku Muija" työskenteli tosi hienosti ja eipä sitä huoniolle hävitty kun kisassa kultaa otti Pimun veli Gösta(CMM`s Jackson)ohjaajansa Micun kanssa :)

 

Lokakuun lopulla meillä oli paimennuskurssi,jossa kouluttajana toimi Gunnel Boström,Ruotsista. Kurssilaiset saivat taas monenmonta neuvoa koiriensa koulutukseen ja pääsivät kokeilemaan niitä käytänössä.

Ilmat ovat olleet mukavat lampaiden "ulkoiluttamiseen" pellolla ja olemme päässeet treenaamaan koiruuksia. Pyhäin päivän hujakoilla olimme Tammisaaressa Halloween-paimennuksessa.Pellolle oli pystytetty rata leikkimielistä kisaa varten.Osallistujat olivat jokainen vuorollaan myös tuomareina ja pääsimme kirjaamaan "pisteet" valmiille "planketille". Radalla oli monenmoista tehtävää mm. este,jonka ylittivät ohjaaja,lampaat ja koira...usein vaihtelevalla menestyksellä :) :) Oli aivan mielettömän mukavaa ja lopuksi laitettiin "pöytä koreaksi" nyyttäreiden merkeissä.

Marraskuun alussa olimme kymmenen lampaan ja kahden koiran voimin Helsingissä Messukeskuksessa Elma-messuilla SPKYn paimennusnäytöksissä.Messut olivat kolmipäiväiset. Koiria oli näytöksessä kahdeksan. Kyllä pitää ihmetellä miten upeita koiria nämä paimenet ovat! Olosuhteet kun noissa näytöksissä ei helpommasta päästä ole! Areenan pieni koko,ihmisiä joka puolella,äänet ym.ym. Niin vain kaikki koiruudet hoitiva oman osuutensa ja saivat yleisön kerta kerran jälkeen hämmästelemään paimenkoiran intoa ja taitoa liikutella lampaita.

SPKYn "osasto" Elma:ssa

 Eläinareenalla

 

Viime viikolla uuhet pääsivät villoistaan,kun meillä oli Virosta keritsijä käymässä.Hänellä oli "oppipoika" mukana opiskelemassa kerintä työtä. Nyt on 300 uuhi-mammaa villojaan kevyempiä. Tänään kerin vielä kymmenkunta Turkislammas-pässiä ja valitsin niistä pari,jotka jäävät jatkamaan sukua. Lopuista sitten otetaan taljat talteen.

Ensimmäiset karitsoinnit alkavat tuossa tammikuun hujakoilla,joten vielä on suht rauhallista eloa tuolla lampolassa. Treenilampaat on nyt vaihdettu uusiin eli reagoivat koiriin herkästi.Pitää koirien vähän fundeerata mitäs oikein tekevät... ;)