Lapset pääsivät eilen kesälaitumille koulusta. Olipa taas hienoja esityksiä päätösjuhlassa,joka oli tälläkertaa Somerniemen kirkossa.

Ilmakin oli mitä kesäisin eli lämmintä piisasi. Siksipä innostuin istuttelemaan myös kukkia pihalle.Vähän jäi homma vielä kesken...

 

Kulunut viikko on ollut aika "vilkas"Hymy Viime viikonloppuna oli Paimennuskisat la Tammisaaressa ja su sitten täällä meillä.

Tammisaaressa kisasivat luokat III ja I eli Mirk ja Spot pääsivät keräämään kisakokemusta.Spotilla eka kisa ikinä ja Mirkin eka startti III-luokassa. Luka taasen oli ensimmäistä kertaa tolppakoirana.En minäkään ole kisoissa ennen tolpalla ollut,joten ihan kivasti taisi homma kuitenkin toimia. Onnenksi oli kokenut "konkari"Hymy mukana,joka sitten tarpeentullen neuvoi.

Lukaa kylla parin ensimmäisen koiran aikana harmitti,kun toiset vei siltä lampaat,mutta tottui,että tää on sitten tätä vai....

 

Sunnuntaina aloitimme taas Lukan kanssa tolpalla toisen koirakon kanssa. Emme kuitenkaan III-luokkaa voineet loppuun asti tehdä,kun piti lähteä huilimaan "tolppakoira"-konfliktin jälkeen.

Spot,Mirk ,Luka ja Pimu pääsivät myös kisaamaan. Tulokset la-su löytyvät täältä:

http://www.spky.fi/kannantestaus/kisat/

Viikolla oli vuorossa lampaiden madotusta ja aidan korjausta ym.lammashommaa

Kaskiviikona oli TE-keskuksesta tarkastajat laskemassa kaikki lampaat ja osalta tarkistamassa korvamerkit.Kaikki oli kunnossa,niinkuin pitikin eli saimme "puhtaat paperit".

Loppuviikosta alkoi sitten Emojen ja karitsoitten kuskaus Someron laitumille ja ai että pikkuisilla oli hauskaa,kun pääsivät ensimmäistä kertaa koikkelehtimaan pellolle.

 

Kari oli äestelemässä tulevaa viherlannoitusnurmea,vaan eipä siellä tarvinnutkaan olla yksinNauru Kuvassa oleva "kaveri" oli sinnikkäästi loikkinut aina traktorin eteen,joten se piti kantaa jäähylle metsän puolelle.Kiukkuinen oli kuulemma ollut,naksutuksesta ja pihinästä päätellen...Silmänisku

1243754773_img-d41d8cd98f00b204e9800998e