On taas vierähtänyt tovi jos toinenkin sitten viime kirjotuksen,siitä otsikko...

Lapset ovat kulkeneet koulutietä jo jonkin aikaa ja pikku hiljaa alkaa aikataulut asettua omiin uomiinsa.

Meiltä on nyt sitten kaikki muksut koulussa,vanhin yläkoulussa viimeisellä ja nuorin ekalla luokalla.Niin se aika kuluu... :)

 

Eipä sitä nyt enään muista mitä kaikkea on tapahtunut, vaikka ei meillä aika ole pitkäksi tullut.

Elokuun alussa olimme Kokkolan Farmari-messuilla pitämässä SPKYn osastolla paimennusnäytöstä.

Kokkolasta lähdimme ajelemaan pohjois-Ruotsiin paimennuskilpailuihin. Ensimmäiset kolme päivää olimme Pärsön nimisellä paikkakunnalla. Tilan lampaat olivat turkislampaita ja liikkuivat reippaasti. Tosi hyviä paimennettavia jos koira teki virheen painelivat lampaat varikolle,jonne oli vetoa. Eli kun koira ja ohjaaja olivat ajantasalla :) homma hoitui kyllä hienosti.Monen monta hienoa rataa tuli nähtyä,muistaakseni lähtöjä oli n.60 päivässä...

Seuravaksi kahdeksi päiväksi siirryimme Ale:n. Majoittauduimme vanhan myllyn pihaan,pienen matkan päähän kisapellosta.

Kisalampaat olivat risteytyksiä(suomen lammasta,tekua jotakin???) Mutta hyvin liukkaita liikkumaan,osasivat nuo myös koiralle hanttiin laittaa,jalkaa sotkien ja taisi muutama yrittää kurmottaa koiraa enemmänkin.

Täälläkin piti olla tosi skarppina,muuten lampaat painelivat yhtään epäröimättä varikolle. 

Hienot kisat kaikenkaikkiaan molemmissa paikoissa! Tosi mukavia ihmisiä, hienot puitteet ja lampaat.Mennään kyllä toistekkin! Ja kyllä Suomi-porukalle tuli ihan hienoja tuloksia(Suomalaisia oli kisaamassa seitsämän)

ettei tartte yhtään hävetä! :)

Matka tietysti on piiitkä, n.tuhat kilometriä suunta,mutta onneksi ei tartte kävellä...

 

Pari viikkoa sitten ei herätys aamuyöllä tiennyt hyvää. Kuivuri paloi ilmiliekeissä ja tuntui,että palokunnan saapuminen kesti ikuisuuden. Vaikka itseasiassa olivat tosi nopeasti paikanpäällä sammuttamassa.

Iso kiitos kaikille paloa sammuttamassa olleille.

Kyllä sitä tuntee aikas pieneksi itsensä,kun katselee millainen voima tulella on :(  Muuta ei voinut tehdä,kuin toivoa ettei tuli leviä muualle.

Hävitys oli totaalinen.Tässä olemme pikkuhiljaa aloittaneet siivoustyöt raunioilla ja sitä piisaa...

 

Elokuussa järjestimme myös SPKYn perusratapäivän ja kaksipäiväiset kisat.

Kolme koiraa kahdeksasta läpäisi perusradan.

Kisojen aikana saimme nauttia ihan mukavasta säästä.Tytöt pitivät buffaa ja grilli oli kovassa käytössä :)

Kisat vietiin läpi jouhevasti,kiitos Matille ja Lasselle lampaiden kuskauksesta ja muille auttaneille.Ihanan avuliaita ihmisiä :) suuret kiitokset teille!

Olimme Karin kanssa lastaamassa lampaita varikolla ja jossakin välissä juoksimme "heittämään" koiran radalle. Lukan kanssa olimme myös tolpalla pitämässä kilpailijoille lampaita. 

Eipä sitä oikein parhaassa vedossa ollut ja takki oli kyllä ihan tyhjä kun sunnuntaina kisat olivat ohi.Kisoista tuli positiivista palautetta ja kyselyitä koska uudet kisat :) Täytyy nyt vetää pikkusen henkeä,vaan mikäs sitä on järjestäessä,kun on näin hyvä tiimi ;)

 

Syksyllä on kuitenkin muualla parit kisat ja kurssia tiedossa...niin ja töitäkin pitää tehdä,joten ehkä ensi vuonna uudestaan.

 

Lammashommista senverran,että kolmeen astutusryhmään on laitettu pässi "töihin" eli paimennettavia riittää ensi vuonnakin. Loput uuhet astutetaan myöhemmin syksyllä.

Tällä viikolla teimme lisää laidunta tai siis aitasimme lisää. Kaikki karitsat ovat tässä kotilaitumilla popsimassa apilaa,joten eiköhän nuokin siitä pikku hiljaa kasva...

 

Ja tää Vuodatus-blogi on kyllä ihmeellinen :O nytkin sekoilee kirjoituksen kanssa.En jaksa sitä enään alkaa säätämään,tarkoitus oli vetää koko kappale samalla tavalla vaan ei se aina mene niin...

 

Ai niin ja menkääs ihmiset sienestämään,sieniä metsät pullollaan... :)