Niin vain on jo päästy Juhannukseen asti. Kesää on vietetty vaihtelevissakin keleissä. Lämpöäkin on ollut tarpeeksi mitä nyt tuuli on viilentänyt ilmoja...no sehän on pukeutumisesta kiinni,miten näissä keleissä pärjää.
Vettä saatiin ihan viime hetkillä tälle kolkalle...Laitumet alkoivat jo kaipailla sadetta.

Rehua on tehty ja uusi paalain on toiminut odotusten mukaan. Helpottaa työtä kummasti,kun yhdistelmäpaalain hoitelee myös paalien muoviin käärimisen.
Sato on ollut hyvä ja toista kierrosta mennään sitten syksymmällä eli vielä pitää lisää sapuskaa talven varalle tehdä.


Karitsoja on vieroiteltu ja lampaita siirrelty uusille laitumille. Sitä ennen tietysti aidat pitää korjata.Uusia tolppia,lankoja ja tietysti aidanaluset pitää niittää siimaleikkurilla puhtaaksi pitkästä ruohosta. Siimaleikkuria saakin käytellä laidunkaudella ihan urakalla...

Alkukesästä olimme Simon Mossen kurssilla ja paljon dataa tuli märehdittäväksi koiran ohjauksesta ja koulutuksesta. Alku viikolla oli Kevin Evans Walesista vieraanamme pitämässä parin päivän kurssia paimennuksesta. Olipas oikein reipas nuori mies ja häneltä tulikin lisää fundeerattavaa.
Hän myös tuomaroi SPKYn kaksi maajoukkuekarsintakilpailua. Lampaat olivat tämän kevään karitsoja ja vuosikkaita uuhia,jotka olivat jo useammissa viimevuoden kisoissa mm. PM-kilpailut siis varsinaisia kisakonkareita nuo...
Kisarata oli suht simppeli eikä pelto tuonut kisaan ylimääräistä haastetta.Koiran voi lähettää siltä puolelta minkä kukin parhaimmaksi näki.
Lampaat sensijaan eivät antaneet koiran,ohjaajan taikka molempien tekemiä virheitä yhtään anteeksi...Jos koira puski liikaa,lampaat kyllä äänestivät jaloillaan. Jollei koirassa ollut voimaa niitä liikuttaa tai koiraa jarrutettiin liikaa,lampaiden kuljetus eteenpäin oli aika tervassa tarpomista. Jako oli piis ov kake, kun sen osaa ja häkkiin menivät,jos koirakko oli tilanteen tasalla ja tiesivät mitä ollaan tekemässä. 
Sieltä taas saatiin palkintopallille ne,jotka osasivat asiansa...niin koira kuin ohjaaja...Onnea menestyneille! yes

Suloista suvea on vielä jäljellä reippaasti ja monen moista puuhaa ja reissua on edessä.

Simonin kurssilla ja näköjään vetää saatu palaute kurssilaisen vakavaksi cheeky
 



Noa nostossa kallioilla...


Kukko ja kanat tykkää ulkoilla pihalla